Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Competiția “Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate!”

În data de 12.03.2013, Asociația CRIES în parteneriat cu Platforma Europeană IRIS, Institutul Intercultural Timișoara, Serviciul APEL și Reper 21 a lansat competiția de proiecte Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate!

Competiția are în vedere premierea unor demersuri inovatoare social, elaborate în urma procesului de consultare a cetățenilor cu privire la bunăstarea socială, derulat în cadrul proiectului „Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active” .

În cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active (2010-2013) au fost constituite 8 Grupuri Locale de Acțiune (http://dialogsocial.cries.ro/prezentare-retea) care au susținut organizarea unui proces de consultare cetățenească în vederea dezvoltării unei viziuni împărtășite cu privire la bunăstarea socială.

În etapa de consultare au fost implicați la nivel național peste 1.500 de cetățeni, proveniți din grupuri socio-profesionale diverse, inclusiv din rândul persoanelor marginalizate social. Pe baza criterilor de bunăstare exprimate de către cetățeni au fost construiți 59 de indicatori de bunăstare, care au stat la baza dezvoltării a 8 planuri locale de acțiune. Planurile Locale de Acțiune conțin propuneri de activități, proiecte, programe care pot răspunde criterilor de bunăstare identificate de cetățeni și care au fost agreate de către membrii Grupurilor Locale de Acțiune.

Prin organizarea competiției Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate se urmărește promovarea unor demersuri locale care răspund nevoilor identificate de către cetățeni și care sunt realizate prin valorificarea în comun a resurselor locale și promovarea colaborării inter-organizaționale.

Perioada de desfășurare a competiției este 12-29 Martie 2013. Termenul limită de depunere a proiectelor este data de 29 Martie 2013, ora 17.00 (data de primire a documentelor).

Valoarea totală a premilor este de 60.000 RON. În cadrul competiției vor fi acordate un număr de 8 premii, în valoare egală de 7.500 RON/premiu. Resursele financiare disponibile pentru acordarea celor 8 premii provin din Fondul Social European, Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane și resurse proprii ale Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Proiectele trebuie să fie prezentate (planificate şi implementate) în parteneriat cu mai multe organizații și cel puțin 30% dintre partenerii implicați în parteneriat trebuie să fie membri ai unuia dintre cele 8 Grupurile Locale de Acțiune (GLA) constituite în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active. Lista completă a membrilor GLA se poate consulta la adresa web http://dialogsocial.cries.ro/prezentare-retea/.

Material realizat de Mihaela Vețan

Asociația CRIES