Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Culori și Zâmbete

Culori și zâmbete este unul dintre proiectele-pilot desemnat câștigător în competiția Împreună pentru un Teritoriu de Coresponsabilitate organizat de Asociația CRIES în cadrul proiectului  Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active.

Lansat în luna mai a acestui an, proiectul implementat de Poliția Locală Arad în parteneriat cu mai multe organizații și unități de învățământ din oraș și-a propus să aducă, în viața de zi cu zi a arădenilor, un pic mai multă culoare și mai multe zâmbete. Astfel, elevi de la Colegiul Național Vasile Goldiș și de la Școala Gimnazială Aron Cotruș împreună cu copiii din centrul de zi din complexul Curcubeu al Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad au inițiat proces de înfrumusețare a platformelor gospodărești din mai multe cartiere arădene. Practic, copiii  acompaniați de studenții de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială  din cadrul Universității Aurel Vlaicu și îndrumați de profesorul de educație plastică, Sabin Chintoan, îmbracă cu  imagini viu colorate zidurile gri ale spațiilor de colectat deșeurile menajere.

Dacă la începutul proiectului inițiatorii acestuia își propuseseră estetizarea a 10 platforme (pe parcursul lunii iunie și începutul lunii iulie au fost realizate 7 n.a.) gospodărești din cartierele Confecții și Micălaca, pe parcurs numărul acestora a crescut la 12 (deocamdată), deoarece după cum afirmă Nicoleta Belean, purtătorul de cuvânt a Poliției Locale Arad. ” Am luat decizia ca  premiul de 7500 de lei obținut în urma competiției organizate de Asociația Cries să fie alocat exclusiv achiziționării materialelor necesare desenării platformelor. Inițial, aveam alocată o sumă de bani pentru apă și gustări pentru copii, însă nu a mai fost necesar deoarece câteva firme din Arad impresionate de efortul participanților s-au gândit să ni se alăture oferindu-ne, cu titlu de sponsorizare : apa, mâncare și chiar umbrele. La ora actuală îmbucurător pentru noi este faptul că proiectul are un capital de simpatie în creștere și  a atras și alte persoane dornice să se implice. Deja avem cereri din parte unor elevi de la alte școli  care vor să ni se alăture.”

Un lucru inedit al acestui proiect este faptul că printre  cei peste 200 de copiii implicați în acesta s-au amestecat și aproximativ 50 de voluntari veniți din aproape toate colțurile lumii , Australia, Armenia, Ghana, Italia, Peru, Portugalia etc în cadrul unor programe ale Fundației Pro Prietenia și a Asociației Ofensiva Tinerilor din Arad.

Pentru toți aceea dintre dumneavostră care vor să vadă rezultatele muncii acestor inimoși participanți va invit să vizitați pagina de Facebook: Pictură stradală https://www.facebook.com/groups/659383754076827/?fref=ts