Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Lansarea Competiției de proiecte-pilot pentru promovarea coresponsabilității sociale

Asociația CRIES în parteneriat cu Platforma Europeană IRIS, Institutul Intercultural Timișoara, Serviciul APEL și Reper 21 lansează competiția de proiecte Împreună pentru un teritoriu de coresponsabilitate. Competiția are în vedere premierea unor demersuri inovatoare social, elaborate în urma procesului de consultare a cetățenilor cu privire la bunăstarea socială, derulat în cadrul proiectului „Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active”.

Perioada de desfășurare a competiției este 12-29 Martie 2013. Termenul limită de depunere a proiectelor este data de 29 Martie 2013, ora 17.00 (data de primire a documentelor).

Valoarea totală a premilor este de 60.000 RON. În cadrul competiției vor fi acordate un număr de 8 premii, în valoare egală de 7.500 RON/premiu. Resursele financiare disponibile pentru acordarea celor 8 premii provin din Fondul Social European, Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane și resurse proprii ale Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Proiectele trebuie să fie prezentate (planificate şi implementate) în parteneriat cu mai multe organizații și cel puțin 30% dintre partenerii implicați în parteneriat trebuie să fie membri ai unuia dintre cele 8 Grupurile Locale de Acțiune (GLA) constituite în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active. Lista completă a membrilor GLA se poate consulta la adresa web http://dialogsocial.cries.ro/prezentare-retea/.

În fiecare oraș (din cele 8 localități în care au fost dezvoltate GLA-uri) pot fi depuse un număr maxim de 3 idei de proiect. Este permisă și se încurajează depunerea unor proiecte prin dezvoltarea parteneriatului între membri ai mai multor GLA-uri din diferite orașe, acestea neafectând limita de 3 proiecte/GLA.

Regulamentul Concursului și documentele de lucru pot fi descărcate în format electronic de la pagina de proiect http://dialogsocial.cries.ro/competitie-proiecte-pilot/.

Pentru alte informații, vă rugăm să folosiți exclusiv adresa de corespondență dedicată: competitie@dialogsocial.cries.ro.