Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Toleranță și Intoleranță – o fotopoveste spusă de tineri din Timișoara

Un proiect pilot al Grupului Local de Acțiune Timișoara desfășurat sub egida

Împreună pentru un Teritoriu de Coresponsabilitate!

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice din Timișoara va lansa în data de 14 februarie a.c. primul proiect-pilot al Grupului Local de Acțiune Timișoara, Toleranță și Intoleranță – o fotopoveste spusă de tineri din Timișoara.

Inițiativă este dezvoltată în cadrul proiectului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active și are ca obiectiv principal promovarea toleranței, respectului și a politeței în comunitatea timișoreană ca dimensiuni ale bunăstării sociale în orașul nostru.

Ideea proiectului a fost propusă de membrii Grupului Local de Acțiune (GLA) Timișoara ca răspuns la rezultatele procesului de consultare a timișorenilor cu privirie la viziunea despre bunăstare socială. Indicatorul Politețe, Respect, Toleranță este unul dintre indicatorii de bunăstare care a adunat un număr important de criterii exprimate de cetățenii, el regăsindu-se în top 5, cu 4,63 % din totalul răspunsurilor exprimate. Un aspect important este acela că majoritatea răspunsurilor exprimate de cetățeni cu privire la acest indicator fac trimitere în primul rând la situații în care impolitețea, lipsa respectului și intoleranța definesc comportamentul unora dintre timișoreni.

Toleranță și Intoleranță-o fotopoveste spusă de tineri din Timișoara este un demers de tip Photovoice în care un grup de elevi voluntari de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara vor imortaliza timp de o săptămână imagini ale unor situații de toleranță/intoleranță, respect/dispreț, politețe/impolitețe din comunitatea noastră.

În data de 22.02.2013, fotografiile realizate de liceeni vor face obiectul unei expoziții publice organizate în cadrul Festivalului Nauhaus, eveniment la care sunt invitați să participe toți cetățenii interesați de acest subiect.

Mai multe informații despre proiect pot fi obținute de la Marian Tătaru, coordonator local, la adresa de email marian.tataru@cries.ro, telefon 0756 081961.

Descarcă materialul în format PDF