Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Vizită de studiu în orașul Mulhouse, Franța

Asociația Cries – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare organizează în perioada 17-19 septembrie în cadrul proiectului strategic Rolul Dialogului Social în Dezvoltarea Incluziunii Active o vizită de studiu în orașul Mulhouse, Franța. La această acțiune vor participa 35 de persoane din cele 8 orașe de implementare. Pe parcursul celor 3 zile participanții vor lua parte la sesiuni de informare și întâlniri de lucru, pe teme cum ar fi: co-responsabilitatea socială, consumul responsabil, economia socială, intreprinderile de inserție socială, parteneriatele consumatori-mici producători local, conceptul de contract social multipartit (pentru persoane beneficiare de venitul minim garantat).

Mulhouse a fost primul oraș ales de Direcția de Coeziune socială a Consiliului Europei pentru a lansa, în 2007, demersul de Teritoriu de coresponsabilitate în ideea promovării și dezvoltării coeziunii sociale definită ca şi capacitatea societăţii de a asigura bunăstare pentru toţi membrii săi. Tot în Mulhouse a fost pilotată și metodologia Spiral (elaborată de Consiliul Europei) de construire a indicatorilor de bunăstare împreună cu cetățenii. Ulterior acest demers a fost implementat la nivel internaţional: Paris (Franţa), Timişoara (România), Trento (Italia), Insula Capul Verde, Montijo (Portugalia), 20 de comunităţi din Regiunea Walonă (Belgia).